Categories
Miód, Miód Bonum

Kolejny krok to przebadanie miodu w Centrum Medycyny Doświadczalnej Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku.

Badania pokazały  korzystny wpływ miodu na obniżenie stężenia  glukozy we krwi,  obniżenia aktywności enzymów wątrobowych ALT, ALP, wzrostu liczby czerwonych krwinek, oraz wzrost stężenia białek krwi – albumin, w surowicy krwi w porównaniu do grupy kontrolnej.

Zaobserwowana została obecność Kępków Peyera odpowiedzialnych za ochronę organizmu przed patogenami u wszystkich zwierząt doświadczalnych w porównaniu do grupy kontrolnej.

W międzyczasie, udało nam się wspomóc leczenie znajomych chorych na Covid, poprzez poprawę możliwości oddychania, która powoduje miód.
Przebadano próbki miodu wobec enzymów wytwarzanych przez Sars CoV-2.
Podczas badań enzymy zostały zablokowane w 11 i 46%.

Kalendarz

wrzesień 2024
P W Ś C P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archiwa

Kategorie